Orbit One organiseert share café rond nieuwe werken

orbitoneHet Gentse Orbit One, dat zichzelf een IT-bouwbedrijf noemt, organiseert in oktober, november en december drie “share cafés”. De eerste vindt plaats op donderdag 8 oktober van 17 tot 19 uur en draait rond het thema van “het nieuwe werken”. Hoe past Orbit One dit toe en welke gevolgen heeft het voor het hr-beleid, voor het kantoor en voor de bedrijfscultuur en de waarden?

“De digitale revolutie heeft hele sectoren en businessmodellen voorgoed veranderd”, zegt managing director Olivier Mangelschots. “Maar we zijn ervan overtuigd dat we nog aan het begin staan en dat er bijna overal bijzonder veel efficiënter gewerkt kan worden, vooral in administratieve en ondersteunende diensten.”

Orbit One sprofileert zich dan ook als partner van bedrijven die mee voorop willen lopen in het digitaliseringsproces dat onverminderd voortgaat. “We verbeteren de werking van bedrijven en non-profit organisaties door het uitdenken, bouwen en onderhouden van een IT-architectuur die de samenwerking en de informatie-uitwisseling tussen collega’s, klanten en leveranciers optimaliseert”, geeft Mangelschots nog aan. “Met de share cafés willen we daarover transparant communiceren in een informele sfeer. Daarom degusteren we tijdens de bespreking ook het nieuwe Gentse biertje Crabbelaer. De deeleconomie is volop opgang aan het maken, en ook het delen van informatie is daar een onderdeel van.”