DENDERMONDE – Het succesverhaal van Fit Things met Slimbox blijft voortduren. Zowel de print- als de post- en pakkettenindustrie lauwerde de verpakkingsmachine van het Dendermondse bedrijf al. Met de award Oscar de l’Emballage wordt Slimbox ook gesteund door de verpakkingsindustrie.

Na de Coup de cœur en de Postal and Parcel Technology International award heeft Slimbox de Oscar de l’Emballage award gewonnen. De innovatieve manier waarmee Slimbox basismateriaal in een zeer creatieve verpakking transformeert, overtuigde de jury.

“Deze awards zijn een bevestiging van het harde werk met ons ongelooflijke team, partners, leveranciers, dealers en klanten”, zegt Filip Roose, ceo van Fit Things. “2017 is een rollercoaster geweest, maar het is ons gelukt. De eerste klanten die hun Slimbox ontvingen, zijn opgetogen en verbaasd over de mogelijkheden.”

Slimbox is een gebruiksvriendelijke, afvalvrije en ecologische verpakkingsmachine die op maat gemaakte en perfect aansluitende kartonnen dozen produceert. “Op enkele luttele seconden tijd verschijnt de doos met de gewenste afmetingen uit de machine. Na wat vouwwerk is het pakket klaar voor verzending”, legt ceo van Fit Things Filip Roose uit.

Europese comissie

De Europese Commissie heeft een programma opgezet om de circulaire economie bij kleine en middelgrote bedrijven in Europa te stimuleren. Daarmee zal training en ondersteuning geboden worden.

“Van de meer dan 350 Europese kandidaten werden er 14 geselecteerd en wij zijn ontzettend blij om daar één van te zijn. Kleine en middelgrote bedrijven die graag willen zien hoe circulaire economiesystemen geïntegreerd kunnen worden in de bedrijfswerking, kunnen nu dus steeds bij ons terecht”, aldus Filip Roose.