GENT – OTA Insight, het toonaangevende data intelligence-platform voor de hotelindustrie, opent vandaag officieel zijn nieuw state-of-the-art kantoor in Gent. Het nieuwe kantoor in Gent zal verder ontwikkeld worden als technologie- en innovatiecentrum van het bedrijf en zal daarnaast de geplande wervingsactiviteit van OTA Insight verder ondersteunen.

“We zijn zeer vereerd dat ons nieuw kantoor vandaag wordt geopend door schepen van Economie en Ondernemen van de stad Gent, Mathias De Clercq. Het nieuwe kantoor zal ons in staat zal stellen om meer banen voor de lokale gemeenschap te creëren en onze rekruteringsdoelen te bereiken”, zegt Peter De Moor, Global Director Talent Acquisition, gevestigd in Gent.

Business intelligence-oplossingen voor hotels

OTA Insight, opgericht in 2012 door drie Belgen, helpt hotels en resorts om hun omzet te optimaliseren en hun distributie te verbeteren. Het bedrijf rondde een financieringsronde af van $20 miljoen in december 2017 om zijn ambitieuze wereldwijde groei en wervingsplannen te ondersteunen. Het cloudplatform biedt momenteel zijn suite van business intelligence-oplossingen aan meer dan 30.000 hotels in zo’n 140 landen aan, waaronder Radisson, Hilton, Accorhotels, Louvre, Choice, Best Western, Kimpton, SBE en NH Hotels.

Personeelsbestand verdubbelen

“De opening van het nieuwe kantoor is een gevolg van onze voortdurende investering in ons platform en de rekrutering van talentvolle graduates, voornamelijk software-ingenieurs en data scientists. Zo werken wij onder meer nauw samen met de talentpool van de Universiteit Gent. We zijn erg enthousiast over deze stap die het mogelijk maakt om ons personeelsbestand in Gent in de nabije toekomst te verdubbelen”, zegt founder en Chief Financial Officer Matthias Geeroms.

Innovatief en ‘smart’ kantoor

Het nieuwe state-of-the-art kantoor – dat meer dan 1.400 vierkante meter groot is – werd ontworpen met als doel werknemers een moderne en verbonden open ruimte te bieden. Meer dan 100 werknemers kunnen hun intrek nemen in het innovatief en ‘smart’ kantoor dat is uitgerust met sensortechnologie, interactieve dashboards en virtuele assistenten om vergaderingen te plannen, vergaderruimten te boeken en de algehele functionaliteit van het kantoor te optimaliseren.

Over OTA Insight

OTA Insight stelt hoteliers in staat betere beslissingen te nemen ten aanzien van inkomsten en distributie door middel van zijn toonaangevende reeks cloudgebaseerde business intelligence-oplossingen. Het team internationale experts van OTA Insight is gevestigd over de hele wereld, waaronder het VK, de VS, Frankrijk, Duitsland, België, Spanje, Italië, Peru, Mexico, Singapore, Australië en India.