De stad Oudenaarde heeft Geert Verheyen aangesteld als centrummanager. Het wil op die manier haar positie als regionale winkelstad behouden en versterken. Verheyen wordt bijgestaan door het Kempense CityD. “Een belangrijke taak voor CityD is onze stad onder de aandacht van consumenten en investeerders te brengen en te houden”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester. “Uitgangspunt hierbij is een levend en bruisend centrum waar regelmatig activiteiten en evenementen plaatsvinden.”

Na een grondige doorlichting en bespreking van de ingediende kandidaturen gaat de stad Oudenaarde voor haar centrummanagement in zee met CityD. Zij werden door Geert Verheyen aangezocht om zijn kandidatuurstelling te ondersteunen. De huidige voorzitter van de middenstandsraad is tevens gewezen uitbater van de bekende pub The Irish Pipes. “Zij moeten ervoor zorgen dat het centrum van Oudenaarde nog aantrekkelijker wordt als plek om te winkelen,  te eten en te drinken.”

In CityD vindt de stad een partner met heel wat ervaring op het gebied van centrummanagement. Eerder werkten ze al samen met steden zoals Blankenberge, Genk, Poperinge en Aarschot. “Om ervoor te zorgen dat het in Oudenaarde niet bij een holle slogan blijft, zijn we actief op zoek gegaan naar een partner met expertise op dit gebied die ons kan helpen onze ambitie waar te maken”, aldus burgemeester De Meulemeester. In juni 2016 werd ook al de vzw Oudenaarde Winkelstad, voor alle handelaars en horeca-uitbaters in het afgebakend centrumgebied, opgericht.