Oudenaards architectenbureau ontwerpt nieuw jasje gouverneurswoning

0005716aaDe ambtswoning van e Oost-Vlaamse provinciegouverneur gouverneur Briers aan de Vlasmarkt zit gedurende enkele weken verborgen achter een stelling. De ambtswoning ondergaat immers zowel binnen als buiten grote renovatie- en opknapwerken ondergaan. Hierdoor kan de ambtswoning minder gebruikt worden voor publieke evenementen.

De ouderdom van de woning en de situering op één van de drukste plaatsen in het centrum van Gent laat haar sporen na. Een grondige renovatie drong zich op. Het einde van de werken is voorzien voor eind november 2016. De renovatie omvat zowel gevel- als binnenwerken. De gevel ondergaat de meest ingrijpende werken. Het pand is niet beschermd, maar is wel opgenomen in de Inventaris Bouwkundig Erfgoed. Het doel van de werken is de ‘oorspronkelijke’ situatie te herstellen en het originele uitzicht zo goed mogelijk te benaderen. De bepleistering zal hersteld worden en de gevel wordt opnieuw geschilderd. De ramen op straatniveau zullen vervangen worden. Binnen zal er vloerisolatie komen op de zolderverdieping, en de kelder zal waterdicht gemaakt worden. De grote inkomhal en gang worden opgefrist met een nieuw laagje verf. De ontvangstsalons blijven behouden zoals ze zijn.

Voor het uittekenen van de renovatieplannen is een beroep gedaan op het Oudenaardse architectenbureau AAC Architects. AAC staat voor Atelier voor Architectuur Consulting en is een multidisciplinair architectenkantoor dat wordt geleid door Thomas Gevaert. AAC Architects werd opgericht in de geest van een specifieke visie op het vlak van architectuur, interieur-inrichting, design en klantenservice.

“Architectuur dient beleefd te worden”, zegt thomas gevaert. “Innovatie is een belangrijke factor die de zintuigen prikkelt.  Steeds proberen we op zoek te gaan naar het goede concept en dit in perfecte harmonie met de site, het programma en de ideeën van de bouwheer. Geen exuberante in het oog springende zaken maar sobere lijnen, sterke accenten, pragmatische concepten en een samenhangend geheel kunnen op die manier uitmonden in een tijdloze moderne architectuur.”