Oudenaards eventbureau mag kabelbaan bouwen op Donkvijver

AAEAAQAAAAAAzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzjorAl bijna dertig jaar staat het Oudenaardse eventbureau The Outsider in voor de organisatie van edrijfsevenementen , seminaries, teambuildings en incentives. Een meertalig en polyvalent  team werkt events uit op maat uit, voornamelijk in de Vlaamse Ardennen.

“We zorgen ervoor de doelstellingen van onze gasten te koppelen aan de ideale mix van ‘meet, eat en action’. Onze seminarieruimtes zijn voorzien van alle faciliteiten,” legt event manger Joran Vuye (foto) uit.

Recent maakte The Outsider bekend de toestemming te hebben gekregen om aan de Oudenaardse Donkvijver een kabelbaaan te bouwen die mensen vooruittrekt die op waterski’s over de vijver scheren. Oudenaarde wordt na Knokke, Maasmechelen en het Henegouwse Lac de l’Odeur de vierde plaats in ons land waar waterskiërs aan zo’n kabelbaan in plaats van achter een bootje worden vooruit getrokken.

“Dit systeem is minder hinderlijk voor de omgeving en goedkoper voor de sportbeoefenaar”, zegt Joran Vuye. “We bouwen daarvoor pylonen van zeven meter hoog: constructies die licht gehouden worden en die ook niet uitsteken boven de bomenrij, zodat de visuele hinder toch beperkt blijft. En werken met een kabelbaan is goedkoper. We hebben geen twee man nodig die de boot besturen en de kabelbaan trekt ineens acht mensen mee.”