Over enkele dagen kunt u insectenburgers eten

Insecta-DamhertVorige zondag 21 september stelde voedingsbedrijf Damhert uit Heusden-Zolder haar Insecta-lijn op voor tijdens de Bio-liciousbeurs in Gent, de beurs die zich profileert als de consumentenbeurs voor iedereen met belangstelling in bio- en ecoproducten. Damhert is het eerste voedingsbedrijf dat nuggets, burgers en schnitzels op de markt op basis van buffalowormen en die zullen vanaf 1 oktober terug te vinden zijn in de supermarkten, behalve bij Lidl, Colruyt en Aldi.

Het vakblad Gondola schrijft dat wie ze al geproefd heeft ze “een beetje nootachtig vindt met een toets van spek en dat ze ook vaag aan popcorn doen denken.”

Met zijn Insecta-lijn is Damhert het eerste merk om voeding op basis van insecten te maken, en daarin wil het bedrijf ook verder gaan. Dit zijn de eerste drie producten van een mogelijk lange reeks. Als de consument even enthousiast is als wijzelf, zullen we zeker met nieuwe varianten komen”, klinkt het. Supermarktketen Delhaize heeft overigens aangekondigd tegelijk ook spreads op basis van meelwormen in de rekken te zullen aanbieden.