Overname van Mexicaanse groep door Ontex is rond

charles-bouaziz-colorOntex, de toonaangevende wereldwijde producent van persoonlijke hygiëneproducten voor baby’s, vrouwen en volwassenen, uit Erembodegem heeft 100% van de aandelen van Grupo P.I. Mabe (Grupo Mabe) overgenomen. De transactieovereenkomst werd reeds aangekondigd op 5 november 2015, en nu zijn de vereiste antitrust-goedkeuringen gegeven. Door de integratie van Grupo Mabe krijgt Ontex Group verder toegang tot veelbelovende markten, vooral op het Amerikaanse continent. Bovendien ontstaat zo een aanzienlijk sterker platform voor groei op de wereldmarkt van oplossingen voor persoonlijke hygiëne.

Charles Bouaziz, CEO van Ontex (foto), maakt zich sterk dat de overname een grote meerwaarde zal betekenen voor Ontex. “We zijn twee bedrijven met een gelijkaardige achtergrond en onze medewerkers houden er dezelfde ondernemende ‘can do’-ingesteldheid op na. Grupo Mabe heeft een sterke marktpositie veroverd, niet alleen in Mexico maar ook in Noord- en Zuid-Amerika, door voortdurend te innoveren en sterke relaties uit te bouwen met klanten en consumenten. Met onze gezamenlijke merkenportefeuille en geografische spreiding zullen we onze groeistrategie versnellen en onze positie van voorkeurpartner in de sector van de persoonlijke hygiëne verstevigen.”

Voor de vestiging in Erembodegem heeft de overname an sich geen gevolgen, maar het feit dat de groep er internationaal sterker door op het voorplan treedt, bewijst voor de medewerkers natuurlijk nog eens dat ze voor een sterke groep werken.