Ontwerpster en maakster Pearl-Lisa De Buck uit Gent heeft het authenticiteitslabel Handmade in Belgium van Unizo ontvangen. Daarmee is Paarl-handtassen ondertussen het 30ste bedrijf in Gent en het 100ste in Oost-Vlaanderen, die tot het selecte kransje van ambachtslieden kan toetreden. Met dit label erkent de zelfstandigenorganisatie de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten die vandaag de dag het verschil voor de moderne consument maken. Tijdens een bezoek aan de handtassenboetiek van Paarl overhandigden schepen van Middenstand en Innovatie Christophe Peeters en directeur Unizo Oost-Vlaanderen Jos Vermeiren het label.

De handtassen van Pearl-Lisa De Buck kunnen omschreven worden als duurzaam, uniek en functioneel. “Elke handtas is ambachtelijk handgemaakt en gaat daarmee volledig in tegen de massaproductie, die zo eigen is geworden aan de snelle modewereld”, vertelt de ontwerpster. De Paarl-handtassen zijn telkens éénmalige en unieke uitvoeringen, waarbij de klant een eigen tas kan samenstellen. Het authenticiteitslabel is een bekroning voor het werk van Pearl-Lisa De Buck. “Het is een belangrijke erkenning voor het soms harde ambachtelijke handenwerk dat er mee samengaat. De klant weet hier heel duidelijk wat ze koopt, en daar tracht ik ook het verschil te maken. Met veel trots zal ik dit label als een echte ambassadrice uitdragen. Het krijgt een prominente plaats in mijn boetiek.”

Creativiteit en ondernemerschap heeft Pearl-Lisa De Buck met de paplepel meegekregen. Haar vader is juweelontwerper en haar moeder heeft een galerij. Na haar studies mode- en textielontwerp ging Pearl-Lisa De Buck aan de slag bij enkele grote textielbedrijven, waar al snel bleek dat ze haar creatieve ei niet kwijt kon. Ze besloot een eigen handtassenlabel Paarl op te richten. Oorspronkelijk werden deze van thuis uit vervaardigd, maar sinds een jaar heeft Paarl een eigen boetiek en atelier aan de Huidevetterskaai in Gent.