GENT – Het Gentse Paarl pakt uit met een wereldprimeur. Pearl-Lisa De Buck ontwierp een exclusieve handtassenreeks door echt marmer en beton in het design te verwerken. Ze kon daarvoor rekenen op samenwerkingen met twee Oost-Vlaamse bedrijven.

Paarl, dat het authenticiteitslabel Handmade in Belgium heeft, weet met een nieuwe handtassenreeks de finesse van de ambacht naar voren te brengen. Zo lanceerde het Gentse modelabel handtassen met marmer.

“Marmer voelt eerder zacht aan en is zeer goed te bewerken”, legt Pearl-Lisa De Buck, ontwerpster en zaakvoerder van Paarl, uit. Om het geheel draagbaar te houden werd het marmer dun gehouden en blijft het gebruik van het natuurlijke materiaal beperkt tot één flap. “Zo is de kans op barsten of breken onbestaande. Een serieuze uitdaging, maar dankzij de samenwerking met natuursteenbedrijf Potier Stone uit Maldegem was het uiteindelijk een koud kunstje.”

Steengoed

Pearl-Lisa De Buck staat in de modewereld gekend om met onconventionele materialen te werken. Ze verwerkte ook een handtassenreeks rond beton. Specialist in betonnen meubels en accesoires Dils&Mander uit Eeklo stond haar daarin bij.

“Ook hier bestaat enkel de voorkant uit beton. Dankzij een ver doorgedreven optimalisatie van het materiaal is dit beton vijf keer sterker dan traditioneel beton. Bovendien heeft het een hoge krasbestendigheid en is het materiaal ongevoelig voor uv-licht”, aldus Pearl-Lisa De Buck.

De prijzen voor de handtassen starten vanaf 400 euro. Klanten kunnen zelf het stukje marmer of de pigmenten in het beton uitkiezen, net als de bijpassende ledersoorten en –kleuren die ook in het ontwerp verweven zitten.