AALST/ASSE/NINOVE/GENT – Niet één, maar twee Oost-Vlaamse organisaties zijn genomineerd voor de Kwinta Business Excellence Award 2017. Op 28 november wordt bekendgemaakt of die kwaliteitsaward naar OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove of het Gentse AZ Maria Middelares gaat.

Met de Kwinta Business Excellence Awards bekroont het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg elk jaar organisaties die door kwaliteit via innovatie en talent business excellence realiseren. In de categorie Healthcare komen de twee genomineerden allebei uit Oost-Vlaanderen.

Kwaliteit als drijfveer

OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove heeft haar nominatie te danken aan het duidelijke leiderschap en de coherente aanpak die Frank Staelens, directeur Processen en Kwaliteit in het ziekenhuis, hanteert. “Dat leidde tot een situatie waar de organisatie zelf verbeterprojecten aanvraagt, organiseert en mee opvolgt”, luidt het verdict van de jury, waar onder andere Katrien Cardoen, global quality manager bij Ontex uit Aalst, deel van uitmaakt.

Linda Staessen, Ann Van Oost en Annelies Lippens van het AZ Maria Middelares zijn dan weer genomineerd omdat ze kwaliteit in iedere cel van het ziekenhuis brengen. “Vanuit een focus op een duidelijke strategie en via heldere scoreboards ontstond er binnen de organisatie een cultuurwijziging rond samenwerking en veiligheid.”

In de tweede en laatste categorie Corporate zijn er eveneens twee genomineerden, maar met SUEZ en ATF wegenbouw is er daar geen uit de regio bij. Verder wordt er nog een publieksprijs voorzien voor één van de vier genomineerden die het meeste stemmen in het netwerk kon werven.