Parcify nu ook in Gent

parcifyHet gemiddeld aantal pakjes dat een Gents gezin online bestelt, stijgt elk jaar met 15%. Bij zowat een kwart van de leveringen geeft er niemand thuis. Om die pakjes wel te kunnen leveren is Parcify nu ook in Gent.

Parcify kan leveren waar en wanneer de ontvanger het wil. Die moet niet thuis of op het werk wachten op zijn pakje. Parcify was al actief in Antwerpen en Brussel en nu ook in postcode 9000. De pakjesdienst levert hoofdzakelijk met fietsen, alle dagen van de week, zelfs tot middernacht.

“We zijn heel blij om te starten in Gent en zullen onder meer pakjes van Zalando en Bol.com kunnen leveren in de binnenstad op een groene manier”, zegt Parcify CEO Patrick Leysen.

De pakjesdienst levert aan personen, niet aan adressen en werkt via de Parcify applicatie die beschikbaar is voor iOS en Android. Wanneer iemand een product online bestelt, kan die het pakje laten leveren op zijn uniek Parcify-adres dat terug te vinden is in de Parcify app. Wanneer de pakjesdienst het pakje ontvangt, wordt de bestseller onmiddellijk via de app geïnformeerd.

De besteller beslist waar en wanneer Parcify mag leveren. Aan de hand van de gps-locatie van de smartphone van de besteller, komt Parcify dan naar die plek. Via de chat box van de app kan de besteller met de koerier contact hebben en zijn pakje volgen.

Parcify maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Onlangs nam bpost een participatie in Parcify.