Participatiemaatschappij Waterland versterkt kapitaal brouwerij Bosteels

Antoine-Bosteels-admires-one-of-his-beers-served-in-a-special-Kwak-glassBrouwerij Bosteels uit Buggenhout, bekend van Tripel Karmeliet en Kwak, verkrijgt kapitaal van de participatiemaatschappij Waterland met het oog op een verdere duurzame ontwikkeling van haar brouwerijactiviteiten.

De familiebrouwerij Bosteels is al actief sinds 1791. Ze zag de verkoop van Kwak en Karmeliet in de voorbije jaren gestaag toenemen, zowel in binnen- als buitenland en brouwt momenteel om en bij de 110.000 hectoliter per jaar.

“Door de wereldwijd toenemende interesse voor authentieke kwaliteitsvolle speciaalbieren”, zegt gedelegeeerd bestuurder Antoine Bosteels, “willen we nog sterker op die strategie focussen.” . “Bij het brouwen van onze hoogkwalitatieve specialiteits- of nichebieren, primeert altijd de kwaliteit op de kwantiteit.”

Om de duurzame ontwikkelingsstrategie in de toekomst verder te ontplooien, heeft Bosteels Waterland aangetrokken als financiële partner. Waterland zal Bosteels extra financiële middelen verschaffen en de onderneming ondersteunen bij haar verdere ontwikkeling. “We investeren onder meer in een nieuw logistiek distributiecentrum zodat minder vrachtwagens door de dorpskern in Buggenhout moeten rijden, in een te kwaliteitsgerichte uitbreiding van de brouwzaal en in een nieuwe moutverwerkingsruimte en –installatie”, zegt Antoine Bosteels. ,