pastoor1Geen nieuwe pastoor voor de parochie in Aalst, maar wel een conceptstore met de wat vreemd klinkende naam. Pastoor combineert chique herenkleding van voornamelijk Franse merken met meubelen en interieuraccessoires. De meubelen en accessoires werden door het designlabel Moome ontwikkeld en zijn door een hoog designgehalte getypeerd.

Pastoor richt zich voornamelijk op heren met stijlvolle kledingstukken die nergens ander gevonden kunnen worden. Horloges en andere accessoires zijn eveneens bij de conceptstore te verkrijgen. Het Parijse label Homecore is één van de merken die in de conceptstore aanwezig zijn. “Kleren voor meneren die uniek, Europees, waardevol en met karakter zijn”, zegt oprichter Francis Meersseman. Ook meubelen en gebruiksvoorwerpen van Belgische makelij bevinden zich in de conceptstore in Aalst. “Omdat het niet altijd Zweeds hoeft te zijn, want wij kunnen dat ten minste even goed. Moome zegent Pastoor met meubilair en interieuraccessoires.”

De nieuwe winkel bevindt zich in Louis D’ haeseleerstraat 9 in Aalst. Een plaats die met de naam van de conceptstore verband houdt. “De naam verwijst naar de ligging van de winkel, pal waar jezuïeten ooit de plak zwaaiden. Was de allerbekendste pastoor trouwens geen Aalstenaar?”, luidt het bij Meersseman.