Pauwels Consulting, het Gentse rekruterings- en consultancybedrijf voor engineering, life sciences en IT, heeft de Brusselse sectorgenoot Akros Solutions overgenomen. Met deze derde overname in tien maanden tijd verstevigt Pauwels Consulting zijn positie rond de Belgische hoofdstad en in Wallonië.

“Ik ben heel blij met deze overname”, zegt Bert Pauwels, algemeen directeur van Pauwels Consulting. “Akros Solutions heeft een geweldige reputatie en zijn IT-specialiteiten en klantenbestand zijn een mooie aanvulling op die van ons.”

Grote Brusselse speler

Akros Solutions werd in 2009 opgericht door Sebastian Jacquin en Amélie Alleman. De voorbije acht jaar groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers op de Brusselse IT-rekruterings- en consultancymarkt. “Amélie en ik vonden het beiden hoog tijd om de volgende stap te zetten met ons bedrijf”, duidt Sebastian Jacquin. “We konden gemakkelijk op hetzelfde elan doorgaan, maar vonden het nog beter om samen te werken met een ervaren bedrijf. Deze overname helpt ons om verder te groeien en om onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

Akros Solutions zal als zelfstandig bedrijf functioneren binnen de Pauwels Consultinggroep. Sebastian Jacquin en Amélie Alleman blijven aan het roer om het marktaandeel op de Brusselse en Waalse markt verder uit te breiden.

Overnamekoers

Met de overname van Akros Solutions realiseert Pauwels Consulting een derde overname in tien maanden tijd, na de overnames van P.I.T.-Advisor in december 2016 en Vandycke & Partners en zusterbedrijf Mediconsult in mei 2017. “We zijn voortdurend op zoek naar dynamische rekruterings- en consultancybedrijven met een slim en ambitieus management. Sebastian Jacquin en Amélie Alleman konden heel wat ervaring, een uitgebreid netwerk en een duidelijke visie op tafel leggen. Ik kijk er dan ook naar uit om onze bedrijven samen te laten evolueren”, besluit Bert Pauwels.