Katrien Devos van HRbuilders heeft PAYROLLbuilders gelanceerd. Dat is reeds het vierde bedrijf binnen de pas opgerichte Gentse groep VALUEbuilders. “We hebben besloten om PAYROLLbuilders op te starten, omdat we in het verleden heel wat vragen van onze klanten hebben gekregen die we niet konden beantwoorden. Met onze groep bieden we nu een totaaloplossing binnen HR aan: van operationele profielen tot VP HR, en dat zowel op korte als op lange termijn”, aldus Katrien Devos.

Robby De Caluwé, die aan de slag was bij HRbuilders, zal het nieuwe bedrijf vanaf september uitbouwen. “Payroll is een basisproces in HR. Al jarenlang ondersteun ik met de juiste consultants ook de payrollvragen van onze klanten. Evenwel zijn de freelancers dun gezaaid in deze niche. Vandaar dat wij ervoor kiezen een team van vliegende payrollconsulenten uit te bouwen om tegemoet te komen aan de stijgende marktvragen”, aldus de kersverse ceo van PAYROLLbuilders. “Medewerkers verwachten een tijdige en correcte loonberekening. Je wint er als bedrijf geen prijs mee als het perfect loopt, wel kan de schade enorm zijn als het fout loopt. Het is een basisproces dat in orde moet zijn”, duidt Hans Joris, ceo van VALUEbuilders.

Hoewel PAYROLLbuilders officieel pas in september start, zijn de eerste twee klanten ondertussen reeds een feit. De eerste twee aanwervingen zijn eveneens al achter de rug. “We hebben meerdere vacatures voor wie zich wil aansluiten bij ons jonge en innovatieve bedrijf”, meldt Robby De Caluwé.

De groep VALUEbuilders werd opgestart door Katrien Devos, die in 2008 met HRbuilders startte en ondertussen in België de nummer 1 voor Interim HR Management is. VALUEbuilders bestaat naast HRbuilders uit SALESbuilders en FINANCEbuilders, en vanaf nu dus ook uit PAYROLLbuilders. Al de verbonden bedrijven van de groep zijn samen goed voor meer dan 120 medewerkers.