"Penning van de gouverneur" als beloning voor Oost-Vlaamse ondernemingszin

123janbriersOp woensdag 17 december 2014 ontvangt gouverneur Briers de Oost-Vlaamse laureaten van de prestigieuze award ‘Onderneming van het Jaar 2014’ in zijn ambtswoning. Vertegenwoordigers van Katoen Natie, Kinepolis Group, Ontex en Van de Velde krijgen die avond de ‘penning van de gouverneur’ uit handen van gouverneur Jan Briers.

Volgens de organisatoren is de Onderneming van het Jaar-award de meest begeerde business-bekroning van ons land, een stelling die de bedrijven zelf ook bijtreden. Gouverneur Jan Briers: “Bijzonder voor onze provincie is dat vier van de vijf finalisten een vestiging in Oost-Vlaanderen hebben, respectievelijk in Beveren, Gent, Aalst en Schellebelle. Het is een fijne vaststelling waar alle Oost-Vlamingen terecht fier op mogen zijn. Bovendien is dit een duidelijk signaal dat Oost-Vlaamse bedrijven tot de absolute top behoren. We hebben zulke bedrijven nodig voor de verdere ontwikkeling en groei van onze provincie. Allemaal dragen ze bij aan een economisch sterk Oost-Vlaanderen. Net daarom hebben we deze bedrijven en hun vertegenwoordigers hier bij ons uitgenodigd. Als erkenning van hun buitengewone prestaties overhandigen we hen de ‘penning van de gouverneur’.”

De ‘penning van de gouverneur’ wordt voor de eerste keer uitgereikt op woensdagavond 17 december 2014. Met de penning wil gouverneur Briers opmerkelijke Oost-Vlamingen of Oost-Vlaamse bedrijven, initiatieven, groeperingen in de kijker zetten en belonen. Gouverneur Jan Briers: “Mensen of organisaties die er op de een of andere manier uitspringen door hun creativiteit, innovatie of buitengewone prestaties, moeten we koesteren, stimuleren én belonen. Dergelijke ‘ambassadeurs’ gelden als voorbeeld. Ze zetten onze provincie mee op de kaart en moedigen ook anderen aan tot uitzonderlijke prestaties