Sinds de overname van Omega Phara door het Amerikaanse Perrigo – in 2014 – was het vooral kommer en kwel, vertaald in een juridisch bekvechten. In 2014 streek Marc Coucke 3,8 miljard euro op voor de deal. Vandaag meldt Perrigo dat het zijn eerste succes boekt met de operatie schoonmaak in het Oost-Vlaamse bedrijf uit Nazareth. Er is alvast een duidelijke toon van optimisme te horen bij de Amerikaanse aandeelhouder.

Omega Pharma werd bij Perrigo geïntegreerd binnen de divisie Consumer Healthcare International. Perrigo heeft niet rendabele activiteiten afgestoten (wat naar een omzetdaling leidde van 5 procent, mede door de dollarkoers) en voerde een reeks besparingen door (wat voor een winst van 1 procent zorgde). Ceo John Hendrickson toont zich in elk geval best tevreden met de cijfers die nu voorliggen, ook al is er nog altijd sprake van verlies. Maar de verliescijfers lopen veel minder hoog op dan de prognoses lieten uitschijnen, aldus het management. Bovendien wordt er iets moois in het vooruitzicht gesteld. Dit jaar zouden de rode cijfers opnieuw groen moeten kleuren en wordt dus winst verwacht. Die aankondiging kon al rekenen op applaus en een opverende koers van het aandeel Perrigo op de beurs.

Marc Coucke is vandaag nog altijd mede aandeelhouder bij Perrigo. Hij heeft volgens de officiële cijfers 5,4 miljoen aandelen in portefeuille. Zijn kwartaaldividend zou 864.000 dollar hebben opgebracht.