NAZARETH – Sinds Marc Coucke zijn Omega Pharma verkocht aan het Amerikaanse Perrigo, was het niet meer stil. Nu wordt er opnieuw een juridisch hoofdstuk geschreven met een klacht bij een rechtbank in New Jersey van de gereputeerde Amerikaanse vermogensbeheerder Carmignac Gestion.

Het management van Carmignac Gestion voelt zich bekocht door zowel Perrigo als door Marc Coucke. Coucke wordt juridisch persoonlijk aangevallen, net als Joseph Papa, de inmiddels van het toneel verdwenen ceo van Perrigo. Beide partijen zouden in 2015 misleidende informatie de wereld hebben ingestuurd, toen Mylan (een concurrent van Perrigo) een bod deed op Omega Pharma. De bedoeling zou geweest zijn om Mylan buiten te houden. Coucke heeft nog niet officieel gereageerd op het bericht maar Perrigo heeft de beschuldigingen al krachtig ontkend.

Perrigo kocht Omega Pharma eind 2014, begin 2015 voor het ronde bedrag van 3,8 miljard euro. De nieuwe eigenaar startte in 2016 een juridisch gevecht tegen Coucke omdat hij omzet kunstmatig zou opgefleurd hebben, iets wat de flamboyante ondernemer altijd heeft ontkend en ook heeft aangevochten. Op vandaag heeft Coucke, spijts alle disputen, nog altijd aandelen in Perrigo. Tegen de huidige koers zou het gaan om 3,8 procent.