LOCHRISTI – De Staines Memorial Award valt dit jaar in handen van Peter Anckaert uit Lochristi. De vicepresident van het internationale JCI krijgt daarmee de grootste individuele erkenning binnen de organisatie.

De JCI Staines Memorial Award wordt jaarlijks uitgereikt door de voorzitter van JCI Londen en verwijst naar de vliegtuigramp in het Britse dorpje Staines in 1972. Daar vielen toen 118 doden, waaronder 9 leden van JCI. Eén van hen was de toenmalige nationale voorzitter van België. Sindsdien lauwert de award een JCI-lid dat op uitzonderlijke wijze de bekendheid en waardering voor JCI Belgium op internationaal niveau verhoogt.

“Hoewel het een louter symbolische onderscheiding is, staat de award bekend als de hoogste individuele erkenning binnen Junior Chamber International. Ik ben dan ook ongelooflijk trots”, zegt Peter Anckaert.

Internationaal circuit

Peter Anckaert begon bij JCI als lokale bestuurder van de afdeling Gent Artevelde en werd nadien onder meer nationaal voorzitter. Op wereldniveau is hij nu vicepresident en verantwoordelijk voor landen als Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Ijsland, Estland, Letland en Litouwen.

“Het voorbije jaar was ik maar liefst 34 weekends in het buitenland voor JCI. Stevige kost, zeker in combinatie met een voltijdse job bij Vanbreda”, aldus Peter Anckaert. “Eén van de vele hoogtepunten waren de vele boeiende ontmoetingen met hooggeplaatste nationale en internationale figuren zoals Albert van Monaco of Herman Van Rompuy. De ideale gelegenheid om JCI te promoten en ook mijn internationaal netwerk verder uit te breiden.”