Op de algemene vergadering van 12 mei zal Peter Bossaert, ceo bij Medialaan, voorgesteld worden als nieuwe bestuurder van Lotus Bakeries, met hoofdkantoor in Lembeke. Hij zou er zetelen als onafhankelijke en moet er komen in de plaats van Herman Van de Velde, die na twaalf jaar afscheid neemt, overeenkomstig de regels van corporate governance. Lotus wenst Van de Velde uitdrukkelijk te danken voor bewezen diensten, enthousiasme en inzet. “Hij zorgde al die jaren voor een grote meerwaarde in ons bedrijf”, aldus een officiële mededeling van Lotus.

Van nieuwkomer Peter Bossaert wordt niets minder verwacht. Hij wordt in huis gehaald als expert media, marketing en sales. Zijn ervaring bij Medialaan, maar voordien ook bij Unilever en bij Campina, kunnen van onschatbare waarde zijn voor Lotus, waar de familie Boone nog altijd voor de meerderheid (56 procent) tekent. Peter Bossaert is sinds 2012 ceo bij Medialaan, waar hij voordien onder meer Q-Music van de grond had geholpen. Medialaan is een joint venture tussen de Persgroep (Christian Van Thillo) en Roularta Media Group (Rik De Nolf) en de koepelmaatschappij boven onder meer VTM.

Jan Boone, de huidige ceo van Lotus Bakeries, en Peter Bossaert zijn lang geen onbekenden voor elkaar. Beide heren zijn grote supporters van Club Brugge, waar ze elkaar dus al jaren informeel ontmoeten. Lotus is goed voor een omzet van 507 miljoen euro en een aanwezigheid wereldwijd.