OOST-VLAANDEREN – Provincie Oost-Vlaanderen heeft naar jaarlijkse gewoonte vijf verdienstelijke inwoners in de bloemetjes gezet. Dit jaar werden Khalid Benhaddou, Catherine De Bolle, Peter Degadt, Anne De Paepe en Piet Noë gehuldigd.

“Traditiegetrouw richten we bij de start van het nieuwe jaar de focus op verdienstelijke Oost-Vlamingen. Zij dragen bij tot de uitstraling van onze provincie en maken mee werk van ons goed imago”, aldus eerste gedeputeerde Alexander Vercamer. “We zijn hen daar erkentelijk voor en bedanken hen graag met de huldemedaille van onze Provincie Oost-Vlaanderen.”

Vijf voorbeelden

Peter Degadt werd in de schijnwerpers gezet als verdienstelijke Oost-Vlaming. Hij realiseerde de reorganisatie van het Universitair Ziekenhuis te Leuven en de fusie van 3 Gentse ziekenhuizen tot het AZ Sint-Lucas. Daarna werd hij directeur van Zorgnet Vlaanderen dat hij uiteindelijk fuseerde met Icuro.

Ook prof. dr. Anne De Paepe is voortaan een verdienstelijke Oost-Vlaming. Zij was de eerste vrouwelijke rector van de Universiteit Gent van 2013 tot 2017. Als genetica verrichtte ze baanbrekend onderzoek rond erfelijke bindweefselziekten.

De allereerste vrouwelijke commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle, ook verkozen tot directeur bij Europol, behoort eveneens in het rijtje van verdienstelijke Oost-Vlamingen. Net zoals Khalid Benhaddou, hoofdimam van de moskee El Fath in Gent, en tot slot oftalmoog Piet Noë.