KRUISHOUTEM – Peter Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans zijn in de bloemetjes gezet. De zaakvoerders van het Hof van Cleve in Kruishoutem wonnen de European Hospitality Foundation Award, een Europese erkenning in de gastronomische sector.

De European Hospitality Foundation (EHF) Award werd in de marge van de algemene vergadering van Hotrec, de Europese koepel van horecafederaties, uitgereikt. Dat gebeurde door Susanne Kraus Winkler, voorzitter van Hotrec en EHF, en Joan Gaspart, ondervoorzitter van EHF.

“Lieve en Peter Goossens zijn diep gepassioneerd door hun vak en hebben samen op een bijzondere manier bijgedragen tot de uitstraling van de Belgische gastronomie en gastvrijheid”, zegt Joan Gaspart. “Deze award is dan ook niet alleen voor Peter Goossens maar ook voor zijn vrouw Lieve. Ze wordt beschouwd als de beste gastvrouw van het land en draagt evenredig bij tot het succes van het Hof van Cleve.”

Voortrekkersrol

Peter Goossens opende met zijn vrouw het Hof van Cleve in 1992. Samen zijn ze uitgegroeid tot iconen van de Belgische gastronomie. Met drie Michelinsterren en 19,5 op 20 in de culinaire gids GaultMillau behoort het restaurant tot de absolute wereldtop.

Daarnaast is Peter Goossens mee stuwende kracht om Vlaanderen internationaal te promoten als culinaire bestemming. Hij is medeoprichter van de Flanders Food Academy op, captain of gastronomy binnen de Flanders Food Faculty en voorzitter van Bocuse België en het Young Chefs Team.