Nexxworks Partner Peter Hinssen lanceert deze week in Gent zijn nieuwe en vierde boek The Day After Tomorrow, jawel in het Engels. Het werk is vanaf 22 juni verkrijgbaar in gedrukte vorm. Eerder kon het al via digitale weg geraadpleegd worden. Peter Hinssen heeft het in zijn vierde boek over radicale innovatie en de nood aan lange termijn denken. Hij besteedt naast inzichten voor bedrijven op vlak van tech, business modellen en cultuur ook aandacht aan maatschappelijke vragen in een hoofdstuk over de schaduwkant van de versnellende evolutie. Het boek maakt deel uit van een tweedelige reeks. Zijn nexxworks partner Steven Van Belleghem brengt in oktober van dit jaar Customers in The Day After Tomorrow uit.

Hinssen stelt dat in exponentieel veranderende tijden, bedrijven op (heel) lange termijn moeten leren denken, verder dus dan de waan van de dag of in termen van enkel vandaag en morgen. Bedrijven moeten ook  oog hebben voor radicale innovatie om hun eigen toekomst veilig te stellen. De auteur analyseert welke business modellen, technologieën, culturen en innovatiemodellen succes veroorzaken. Daarnaast inspireert hij de lezer met praktische innovatiecases en -modellen van corporate pioniers die erin geslaagd zijn om lange termijn denken in hun DNA te integreren en zo zichzelf te blijven heruitvinden: onder andere Mastercard, Haier, CLAAS, Johnson & Johnson en Deutsche Telekom.

Peter Hinssen gaat ook de pijnlijke vragen niet uit de weg. Zijn boek is geen eenzijdig hoera-verhaal rond (technologische) innovatie maar sluit af met een kritische kijk op de schaduwkant van ons aller Day After Tomorrow: over het falen van overheden om verder te kijken dan de volgende verkiezingen, een jobloze toekomst, basisinkomens, de toekomst van het kapitalisme en het verschuiven van de macht van overheid naar bedrijfsleven. The Day After Tomorrow begint ook met een heel openhartige inleiding over alle gebeurtenissen in Peters leven die de triggers waren voor het boek: van zijn eerste (en enige) job, de geboorte van het www, de uitdagingen in zijn startups tot zijn huidig parcours als lesgever aan onder andere MIT, auteur en oprichter van nexxworks.