Wie droomt er niet van? Een eigen wijnkasteel in la douce France. Albert Frère en andere ondernemers deden het hem al voor en nu is ook Philippe Van de Vyvere, ceo van het Gentse Sea-Invest, aan het feest. Hij kocht het bekende wijndomein Chateau Phélan in de regio rond Bordeaux. Chateu Phélan behoort tot Saint-Estèphe, sowieso een naam als een klok in het Franse wijnlandschap.

Van de Vyvere kocht de site van de rijke Franse familie Gardinier, die decennia lang eigenaar was van het domein. Er wordt geen overnamebedrag bekend gemaakt. Een voorzichtige raming leert dat de som gemakkelijk tot ruim 26 miljoen euro kan zijn opgelopen. De wijngaard van Chateau Phélan is om en bij de zeventig hectare groot en één van de meest befaamde huizen. Er waren ook andere gegadigden, maar finaal haalde Van de Vyvere zijn slag thuis.

De bijzonder aimabele, mediaschuwe en succesrijke Philippe Van de Vyvere (64) heeft Sea-Invest stap voor stap opgebouwd tot een internationaal vertakt concern dat actief is in 25 havens over de wereld. Het bedrijf met standplaats Gent is gespecialiseerd in de aanleg en het beheer van haventerminals voor allerlei goederen, van grondstoffen tot voedingsmiddelen. Sea-Invest tekent vandaag voor een globale omzet van 590 miljoen euro en heeft liefst 5.500 medewerkers aan boord.