PhiMAC overloopt IT-trends voor de kmo in een "learning lab"

00000000000000000000000wouterd'hondtPhiMAC, dat kantoren heeft in Diepenbeek, Temse en Deerlijk  omschrijft zichzelf graag als de ‘geoutsourcete IT-afdeling’ voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het bedrijf heeft de bedoeling zijn klanten zonder kopzorgen van hun IT-infrastructuur te laten genieten. PhiMAC installeert en implementeert nieuwe software, zorgt ervoor dat nieuwe gebruikers er vlot mee kunnen werken en springt bij  als er problemen opduiken.  

Maar de dienstverlening gaat naar eigen zeggen verder dan enkel de ondersteuning van de operationele en dagdagelijkse gang van zaken.  “We zien het ook een beetje als onze taak om de nieuwe evoluties in de IT-wereld te volgen en kennis te delen”, geeft zaakvoerder Wouter D’hont (foto) aan. “We onderscheiden de relevante trends van de opgeklopte hypes en willen onze klanten en andere geïnteresseerden er op regelmatige basis kennis mee laten maken. Zo is het idee ontstaan van onze ‘learning labs’: op één avond of namiddag organiseren we gratis en volgens het principe van de bekende TED-talks, een aantal korte en krachtige sessies, zodat deelnemers daaraan weer helemaal mee zijn.”

Het eerste learning lab vindt op 28 april vanaf tussen 18 en 21 uur plaats in de lokalen van Kappa Data in De Pinte. Deelnemende bedrijven die tekst en uitleg komen geven zijn  onder meer  Teamleader, de Gentse start-up die de digitale transformatie in de praktijk brengt en met uiterst gebruiksvriendelijke software de administratie een pak efficiënter laat verlopen en het Kortrijkse Qlaro dat bedrijven helpt om hun financiële data te transformeren tot krachtige inzichten. Bedrijfsleiders verwerven zo meer controle over hun zaak en nemen beslissingen op basis van feiten en cijfers.

Meer informatie en inschrijven via www.phimaclearninglab.be