Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere strafste Gentenaars in bedrijfsleven

000000000strafgentOp 25 februari  is tijdens een gala-avond in het Gentse Marriotthotel Yves Benoit, de bezieler van het Kinderkankerfonds en de winnaar in de categorie academische wereld verkozen tot strafste Gentenaar.

Hij is de over-all winnaar van de in totaal achttein genomineerden en volgt filmmaker Felix Van Groeningen op. Er waren zes categorieën – media, sport, academische wereld, cultuur, muziek en bedrijfsleven – met telkens drie genomineerden. In de categorie media ging de prijs naar Lieven Scheire. Andere winnaars werden Iljo Keisse in de categorie sport, Michael Borremans in de categroei cultuur en Gabriel Rios in de categorie muziek.

Eigenlijk tonen zij zich stuk voor stuk ook erg ondernemend in al wat ze doen, maar toch is er dus ook een categorie bedrijfsleven, die de ondernemers beloont. In dat segement waren de genomineerden Olly Ceulenaere van restaurant Publiek, Jan Goossen van het bedrijf Grid-VFX, dat gespecialiseerd is in computeranimatie voor film en televisie en Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere van Showpad. Die twee laatsten mochten met de prijs naar huis.

Het in 2011 door Pieterjan Bouten, Louis Jonckheere en Peter Minne opgerichte Showpad heeft een platform ontwikkeld om sales en marketing beter op elkaar af te stemmen. Het Gentse bedrijf, dat ook een kantoor heeft in San Francisco en razendsnel wereldwijd aan het groeien is, maakt salesteams productiever en zorgt ervoor dat de marketingafdelingen meer inzicht krijgen in de effectiviteit van hun salescontent.