In nasleep van het Work Smarter event van het Gentse Teamleader won Plann3r de finale van de DO! goes USA competitie. Zij mogen UGent vertegenwoordigen op een internationale business concept competitie in Virginia Tech (USA). Voordien worden ze ook nog begeleid worden door Belgische top-ondernemers bij Belcham in New York. De publieksprijs ging naar Scribblog, een gebruiksvriendelijk blogplatform waar je geld mee kan verdienen.

Het team van Plann3r bestaat uit studenten Nicholas D’hondt en Ruben Meul, en de afgestudeerde Cédric Duinslaeger. In mei 2016 ontwikkelden ze de eerste versie van een slimme oplossing die je in 30 seconden aan een perfect meeting moment helpt. “Werknemers spenderen immers gemiddeld tot 12,6% van hun tijd aan het plannen van vergaderingen. Plann3r zoekt automatisch de beste oplossing op basis van de agenda’s van de genodigden van de vergadering, de locatie en de reistijd.” Ondertussen hebben ze verschillende pilootprojecten opgestart waarin bedrijven hun product testen. Deze zomer komen ze met een nieuwe versie die zal openstaan voor het grote publiek.

Ook de andere finalisten konden mooie prototypes en sterke groeiambities voorleggen. Naast Plann3r en Scribblog waren dat Exoligamentz met een innovatieve sporthandschoen ter preventie van vinger- en handletsels, Matti met een interactieve mat voor revalidatie en kinesitherapie, en Impulse, een spontaneous video messaging applicatie. Ze werden al sinds maart begeleid via een Acceleration Track, waarbij ze gecoacht werden op verschillende onderwerpen door de partners Teamleader, Belfius, Groeiatelier, Gent BC, Level Up, Voka, Bryo, The Birdhouse, Refibo, Brainsparks en Forcit.

Het is de vijfde keer dat Durf Ondernemen deze wedstrijd organiseert. Op de internationale business concept competitie in Virginia Tech in augustus neemt Plann3r het op tegen 12 andere landen en maken ze kans op 25.000 dollar aan prijzengeld. In het verleden behaalde UGent al verschillende keren de top 3 in deze competitie.