0000000psPeter Somers (foto), CEO en eigenaar van het in september opgerichte e-logisticsbedrijf SprintPack en voormalig directielid van bpost, kondigde een investering in Plus Logistics uit Sint-Niklaas, dat gespecialiseerd is in B2B en B2C logistiek.

Plus Logistics, dat vroeger door het leven ging als Libridis, was een volle dochter van de gelijknamige Nederlandse groep die actief was als   groothandelaar en logistieke dienstverlener voor boekhandelaars in Nederland en België.

De naam Plus Logistics is ontstaan na een overname van het Belgische filiaal door voormalig operationeel directeur Hans Scherlippens in 2011. Deze overname werd destijds ingegeven door een strategische heroriëntatie binnen Libridis BV groep. Plus Logistics vaart sinds 2011 een onafhankelijke koers en heeft zich ook actief gericht op andere B2B en B2C markt sectoren.

Als gevolg van de scherp dalende boekenverkoop in zijn thuismarkt Nederland heeft de Libridis Groep in 2012 het faillissement moeten aanvragen. Dit faillissement vertaalde zich voor Plus Logistics in het verlies van haar belangrijkste klant waardoor omzet en marge onder een behoorlijke druk kwamen te staan. De resulterende liquiditeitspositie van het bedrijf heeft er uiteindelijk toe geleid dat de onderneming in mei 2015 de WCO aanvroeg en verkreeg. Het in het kader van de WCO ingediende herstelplan werd eind oktober door de schuldeisers goedgekeurd waarmee een fundament werd gelegd voor een gezonde doorstart met voldoende perspectieven die de intrede in het kapitaal van Peter Somers voldoende motiveert.

Het huidige B2B en B2C aanbod van Plus Logistics is gericht op het leveren van een volledig pallet aan e-commerce logistieke diensten. Deze dienstverlening heeft zich naast de boekenmarkt uitgebreid naar kledingmerken als Terre Bleue, Sarah Pacini, Xandres, Hampton Bays, Gigue en andere bekende merken als Jules Destrooper.

Gezien de behaalde successen in de e-commerce sector, zal de onderneming haar focus blijven leggen op de logistieke dienstverlening onder de nieuwe bedrijfsnaam SprintPack Logistics. Met deze nieuwe naam wordt een link gelegd naar SprintPack  en wordt voor de e-commerce sector een “end to end” diensten aanbod gerealiseerd.

Het bedrijf heeft in Sint-Niklaas 7.500 vierkante meter logistieke capaciteit, heeft een 25-tal vaste medewerkers en heeft in 2014 een omzet gerealiseerd van 1,8 miljoen euro. SprintPack Logistics zal onder leiding blijven staan van de huidige directeur Hans Scherlippens.

SprintPack dat vestigingen heeft in België en China, levert e-commerce oplossingen zoals het regelen van kwalitatieve en efficiënte bezorging van pakketten in BeNeLux en wereldwijd, 3PL activiteiten zoals opslag, pick&pack en het inrichten van webshops. Deze componenten worden ook in een volledige geïntegreerde ‘One-stop-shop e-commerce oplossing aangeboden, wat naar het zeggen van Peter Somers uniek is op de Belgische markt.

Peter Somers: Ik ben ervan overtuigd dat de reeds aanwezige knowhow, kwaliteit en ervaring van Plus Logistics in e-commerce fulfilment een bijkomende troef zal betekenen voor het aanbod van SprintPack om web shops een uitstekend en ruim aanbod te geven aan logistieke oplossingen. Zowel voor eCommerce start-ups, retailers, e-tailers en FMCG-bedrijven kunnen we nu state-of-the-art fulfilment oplossingen aanbieden gekoppeld aan onze unieke one-label wereldwijde pakketdistributie oplossingen”.