PMV neemt belang van 30% in Bubble Post

1bcfcaaabubbWe hadden al eerder bericht over het feit dat de Gentse start-up Bubble Post investeerders gevonden had die het bedrijf op weg moeten zetten naar internationale expansie. ( http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/fietstransportbedrijf-bubble-post-dankzij-investeerders-klaar-om-europa-te-veroveren/). Daarover zijn nu de details bekendgemaakt. Bubble Post, dat met cargofietsen en elektrische wagens goederen levert in het stadscentrum heeft 950.000 euro vers kapitaal opgehaald. Dat geld zal gebruikt worden om te kunnen uitgroeien tot een toonaangevende “first & last-mile” logistieke dienstverlener in de Benelux.

Dat geld is enerzijds afkomstig van de Particpatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), dat nu 30% van het kapitaal van Bubble Post in handen heeft en anderzijds van de nv Aultmore, een investeringsvehikel van Maarten Makelberge, de CEO van het directmailingbedrijf Omnilevel uit Wetteren, die nu 11% van het kapitaal in handen heeft. De stichters Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony Viaene behouden de meerderheid van het kapitaal.

Met het verse geld kan Bubble Post enerzijds de huidige activiteiten in de vijf steden (Gent, Sint-Niklaas, Kortrijk, Antwerpen, Brussel) waarin het bedrijf reeds actief is uitbreiden, en anderzijds stappen ondernemen om in bijkomende steden te kunnen opstarten. Het bedrijf wil daarbij in 2015 in eerste instantie mikken op belangrijke steden in Wallonië en Nederland.