Pop-up café in de wei toont moderne boerderij van nu

DSC_2648De Landelijke Gilde Nieuwkerken-Waas opent op zaterdag 30 juli voor één dag een pop-up café in de wei van een boerderij. Zo wil de gilde de dorpsbewoners kennis laten maken met het leven op een hedendaags landbouwbedrijf, zonder twijfel een verrassende en positieve ervaring. Ook de Dorpentoerbus is van de partij.

 “Het wordt een landelijk pop-up café met lekkere hapjes, streekbieren, spelen voor jong en oud en een optreden van een plaatselijke coverband”, zegt Luc D’Hooghe, voorzitter van de Landelijke Gilde Nieuwkerken-Waas. “Het wordt een leuke ontmoetingsdag op de boerderij voor jong en oud. Via de dorpsenquête willen we daarnaast te weten komen wat de mensen bezig houdt.”

Het evenement vindt plaats op een wei langs de Turkyenstraat in Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas). Van 14 tot 23 uur is iedereen welkom. Doorlopend is er kinderanimatie voorzien en uiteraard staat de Dorpentoerbus open voor een bezoek. Het is een 12 meter lange, gerestaureerde en gepimpte lijnbus. Binnenin de bus kan je de Dorpsenquête invullen en een gratis consumptie verdienen.

De Dorpentoer is een nationale actie van Landelijke Gilden. Via vijfentwintig pop-upevenementen in vijfentwintig dorpen toont de organisatie haar aandacht voor de leefbaarheid van het dorp en het omliggende landelijk gebied. De dorpsschool, de bescherming van de open ruimte, veilig fiets- en wandelverkeer, enzovoort.

“Het zijn thema’s waar wij aandacht aan besteden”, geeft Luc D’Hooghe nog aan. “Met concrete acties en projecten maken we er samen met onze lokale besturen en leden werk van. Onze dorpsevenementen liggen helemaal in lijn met het hart van Landelijke Gilden: we brengen mensen op het platteland samen en maken er een leuk moment van.”