Potier Stone, de specialist in natuursteenverwerking uit Maldegem, heeft een nieuwe XQUISE oppervlakte-afwerking ontwikkeld. De meubelmakers in steen garanderen zo 100 procent vlekbestendige vloeren. Met XQUISE haalt Potier Stone bovendien een primeur in huis, want het is het enige bedrijf van zijn soort dat voor marmer een levenslange onderhoudsgarantie biedt. “Er wordt wel gevraagd dat de bijpassende QTOP Clean onderhoudsproducten gebruikt worden en dat het werkblad af en toe een check-up krijgt door onze zogenaamde steendokters”, zegt zaakvoerder Wim Nelis van Potier Stone.

Klanten verkiezen voornamelijk echte natuursteen boven composiet en keramiek. De angst dat natuursteen niet onderhoudsvriendelijk is, was echter een veelgehoorde opmerking. “Onze XQUISE-afwerking biedt daar in combinatie met onze QTOP Protect & Clean producten een oplossing voor aan. Het is de enige sluitende oplossing voor het gebruik van natuursteen, zelfs in de keuken. Verschillende restaurants zijn al voorzien van een werkblad met onze XQUISE-afwerking, en dit tot zeer grote tevredenheid”, zegt Wim Nelis. Ook de bar van het belevingscentrum The House of King George in Sint-Niklaas werd in marmer afgewerkt.

Potier Stone is al vier generaties lang bezig met natuursteenbewerking. Het familiebedrijf zorgt voor de verwerking van natuursteen in het interieur, van badkamers en keukens tot haarden, trappen en vloeren. Het atelier en de kantoren zijn gevestigd in Maldegem, waar 22 medewerkers aan de slag zijn.