Prijzenregen bij brouwerij Huyghe

delirium_international_beer_challenge_2015Brouwerij Huyghe uit Melle blijft hoge ogen gooien op internationale bierwedstrijden. Zo bracht Delirium Tremens een gouden medaille mee en Averbode abdijbier en Mongozo Buckwheat White een bronzen medaille vanop de International Beer Challenge in  Londen. Het glutenvrije witbier Mongozo Buckwheat White kaapte eveneens goud weg op de prestigieuze World Beer Awards en Averbode abdijbier viel ook hier in de prijzen: brons in de categorie Belgian Style Blonde Ale.

De International Beer Challenge en de World Beer Awards gelden als ‘s werelds meest gerenommeerde bierwedstrijden en brouwerijen kijken dan ook elk jaar vol spanning uit naar de uitslagen. Brouwerij Huyghe is niet alleen een trouwe deelnemer aan deze wedstrijden; de Melse brouwer valt ook jaar na jaar in de prijzen. En dat was dus dit jaar niet anders.

Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij is dan ook een tevreden man: De bierwedstrijden gelden als een wereldwijde graadmeter voor je bieren. Dat we hier als kleine, familiale brouwerij jaar na jaar prijzen pakken, is niet alleen een mooie beloning voor het harde werk van ons team, het opent ook deuren op nieuwe markten die we willen aanboren met onze bieren.”

En die uitspraak wordt alvast gestaafd door de indrukwekkende exportcijfers van de brouwerij: zo is het pas in 2014 gelanceerde Averbode Abdijbier nu al verkrijgbaar in 25 landen en vandaag exporteert brouwerij Huyghe haar andere bieren naar 85 landen in totaal.