Prijzenregen voor bieren van Huyghe ondersteunt omzetgroei

HuygheAfgelopen weekend vond de Brussels Beer Challenge plaats, waar een 60-koppige internationale jury maar liefst 730 bieren proefde uit alle hoeken van de wereld. Waar brouwerij Huyghe vorig jaar nog een bronzen medaille in de wacht sleepte met Delirium Tremens, kreeg het bier nu een een zilveren medaille.

Hoewel de Brussels Beer Challenge nog maar aan haar derde editie toe was, mag de wedstrijd toch al op heel wat internationale belangstelling rekenen. Het aantal deelnemende bieren blijft alvast toenemen: vorig jaar werden 592 bieren in competitie gebracht, dit jaar streden 730 bieren mee om het edelmetaal. Ook de Belgische bieren waren goed vertegenwoordigd: er deden maar liefst 79 Belgische brouwerijen mee, gaande van de grote, internationale concerns, tot de kleine, artisanale brouwerijen.

Ook brouwerij Huyghe – die de afgelopen maanden al meermaals in de prijzen viel op internationale wedstrijden – stuurde een aantal bieren in. De 60-koppige jury – bestaande uit (inter)nationale gespecialiseerde journalisten en bierschrijvers, biersommeliers en importeurs – onderwierp alle bieren aan een kritische proefsessie.  Na 3 dagen van wikken en wegen was het zondag 2 november dan tijd om de medailles uit te delen. En Brouwerij Huyghe mag zich verheugen op alweer een prijs.  Delirium Tremens kaapte een zilveren medaille weg in de categorie Pale & Amber Ale: Blonde/Golden.

Na Brussels Beer Challenge komt de teller voor brouwerij Huyghe nu op (voorlopig) 10 medailles te staan in 2014. Alain De Laet, CEO bij brouwerij Huyghe, reageert: “Het is duidelijk dat 2014 opnieuw een ‘grand cru’-jaar voor ons wordt. Ondanks de economisch woelige tijden, blijft onze omzet groeien en bovendien blijven onze bieren ook in de prijzen vallen. Wat nog maar eens aantoont dat onze brouwmeesters en ons team van wereldklasse zijn.”