DESTELBERGEN – Balletschool An Van den Broeck verhuist op 1 juli van de Damvalleistraat naar de Dendermondesteenweg in Destelbergen. Na 22 jaar wordt er een nieuwe start gemaakt op een nieuwe locatie: een echte balletschool op maat van de leerlingen met eigen danslokalen.

De nieuwe balletschool is knus en compact met 2 mooie balletzalen en een zwevende dansvloer van 10 cm. Ook het naaiatelier met een kostuumdepot van 4.000 stuks krijgen een eigen plek. De passie en inspiratie voor ballet en het ontwerpen en realiseren van balletkostuums zal nu nog beter kunnen bloeien.

Voelt als thuiskomen

“Dat onze balletopleidingen meer zijn dan een plié en een pirouette bewijzen de talrijke balletoptreden en recitals die telkens een belevenis zijn zowel voor de leerlingen als voor het publiek”, zegt oprichtster An Van den Broeck. “Het nieuwe gebouw voelt als thuiskomen en maakt ons echt gelukkig. Deze boost zorgt dat wij als balletschool des te meer het verschil gaan maken.”

  

Terug naar haar roots

Daarom starten deze zomer de balletstages reeds in de nieuwe school. Het dansaanbod voor schooljaar 2018-2019 blijft in de eerste plaats klassiek ballet. Naast de workshops modern en hedendaags is er een nieuw aanbod: Neo klassiek, de stijl van Maurice Béjart en tevens de roots van Van den Broeck’s opleiding. Yoga voor kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen wordt ook aangeboden.