Provincie Oost-Vlaanderen heeft haar eerste Inspiratieboek voorgesteld. Dat bevat een overzicht van alle initiatieven die de provincie in de voorbije jaren ondersteunde. Unizo Denderleeuw werd als enige ondernemersvereniging opgenomen in het boek. De lokale zelfstandigenorganisatie mocht tijdens de voorstelling haar project Ondernemend Denderleeuw in beeld voorstellen.

“Als lokale Unizo-afdeling hebben we niet voldoende personeel en budgetten om mooie projecten op te zetten. We moeten het hebben van inspirerende ideeën en het enthousiasme van onze leden en deelnemers, en met dit concept zijn we daar zeker in geslaagd”, vertelt Chantal Huys, projectcoördinator van Ondernemend Denderleeuw in beeld. Fotograaf Yves Nevens, die tevens voorzitter van Unizo Denderleeuw is, legde bij het project 25 ondernemers uit de gemeente op de gevoelige plaat vast. “Hij maakte er een prachtige Dag van de Ondernemer mee.”

Inspiratieboek

Het inspiratieboek kadert in de doelstelling van de provincie om een coherent detailhandelsbeleid te bekomen. “Dat vraagt continue bijsturing en de ontwikkeling van aangepaste acties. Daarom zet het provinciebestuur steden, gemeenten en lokale handelsverenigingen aan tot actie”, legt Jozef Dhauwe, gedeputeerde van de provincie, uit. Het boek Detailhandel in uw gemeente: Inspiratieboek brengt zo’n vernieuwende acties op het vlak van detailhandel en omvat een overzicht van de provinciale dienstverlening.

Nieuw project

Intussen werkt Chantal Huys aan nieuwe projecten. “Dit jaar wordt de Dag van de Klant verlengd tot een Weekend van de Klant. Die vindt plaats op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Daar ben ik onder andere mee bezig.” Op vrijdag 17 november is het opnieuw de Dag van de Ondernemer. “We zullen die dit jaar groots vieren in het thema Network by night. Ondernemers leren er elkaar op een ludieke wijze kennen, maar meer kunnen we er nog niet over prijsgeven. Er moet nog een verrassingseffect bij horen.”