Projectontwikkelaar Re-Vive zet volop in op duurzaamheid

aaaasideProjectontwikkelaar Re-Vive uit Ledeberg profileert zich met de slogan “We build society, not real estate”, nadrukkelijk als een vastgoedmaatschappij die mee wil helpen bouwen aan een duurzame samenleving. “Door te investeren in energievriendelijke gebouwen, de integratie met openbaar vervoer en de combinatie van wonen en werken en door stedelijke buurten te creëren met een mix aan functies, reduceren we de globale CO2 footprint van onze projecten”, zegt communicatieverantwoordelijke Mieke Vanhuyse.

Deze aanpak wordt ook doorgetrokken in het project voor de site van de vroegere Sidaplax-fabriek in Gentbrugge, dat op 21 oktober wordt voorgesteld tijdens een informatieavond. Dat bedrijf, dat kunststoffolies en verpakkingen maakt, verhuisde eind 2013 van de Kerkstraat in Gentbrugge naar een nieuwe fabriek in Evergem, zodat er voor de terreinen en bedrijfsgebouwen een nieuwe bestemming moet worden voorzien.

Re-Vive wil nu samen met ontwikkelaar Vanhaerents Development uit Sint-Denijs-Westrem  de terreinen, bedrijfsloodsen en kantoren omvormen tot een nieuwe woonwijk met 100 woningen, studio’s en appartementen die in eerste instantie bestemd zouden zijn voor een jong publiek. De ontwikkeling heeft hoge duurzaamheidsambities: architectuur met duurzame materialen, een grote groenzone, voldoende voorzieningen voor fietsers en gemeenschappelijke groenzones.

“De ontwikkeling past in de visie van de Stad Gent om oude fabriekssites op te waarderen en via verdichting extra woonruimte te creëren in de stad, op maat van gezinnen en de buurt”, zegt Mieke Vanhuyse nog. Re-Vive en Vanhaerents hopen in 2015 alle vergunningen rond te krijgen om in 2016 de werkzaamheden te kunnen aanvatten. In afwachting daarvan blijft de vzw Springstof de site gebruiken om concerten en tentoonstellingen te organiseren.