Met 1.035 faillissementsuitspraken in mei stijgt het aantal faillissementen in België opnieuw in vergelijking met de dezelfde maand vorig jaar. De nieuwste Barometer faillissementen van bedrijfsinformatiespecialist Graydon noteert een stijging van 16,82%. Daarmee volgt mei de stijgende trend van de voorbije maanden. “Op de maand april na zien we sedert begin van dit jaar een beduidende stijging”, zegt Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon Belgium. “Vergelijken we de eerste vijf maanden van dit jaar met die van 2016, dan meten we, met 4.642 faillissementen, een toename van het aantal faillissementen met 8,99%.”

De provincie Oost-Vlaanderen laat met 128 faillissementen in de maand mei opnieuw een stijging noteren, dit keer van +19,63% tegenover mei 2016. Dat betekent opnieuw een record, dit keer voor een meimaand. Op het arrondissement Gent na, waar het aantal faillissementen met 18,64% daalt, zorgen de andere Oost-Vlaamse arrondissementen mee voor de aanhoudende stijging.

Tijdens de eerste vijf maanden van het jaar weegt het Oost-Vlaamse parcours zwaar door. Over de periode januari-mei werden 639 faillissementen geopend. Dat is een absoluut record en een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar van 29,09%. Tijdens de eerste vijf maanden van 2017 laat het arrondissement Aalst (+59,18%) de sterkste stijging noteren. Hiermee is Oost-Vlaanderen de slechtste leerling van de Vlaamse klas.

Meer nieuws over faillissementen uit de regio vindt u op onze overzichtspagina.