Provincie Oost-Vlaanderen investeert in lokale kleinhandel

deinzeDe Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt 41 projecten die de lokale kleinhandel moeten stimuleren. 22 projecten daarvan werden ingediend door steden en gemeenten, 19 door handels- en middenstandsverenigingen. De Provincie lanceert ook een vernieuwde oproep om in 2016 gelijkaardige projecten uit te voeren.

Gedeputeerde Geert Versnick, bevoegd voor economie: “Een sterke lokale kleinhandel verbetert de economische slagkracht en de leefbaarheid van de Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Daarom ondersteunt het provinciebestuur projecten van lokale besturen en van handels- en middenstandsverenigingen.”

De verenigingen van handelaars krijgen een duwtje in de rug om extra acties te ondernemen. De oproep biedt de lokale besturen meer armslag om een eigen middenstands- en handelsbeleid te ontwikkelen. 

De steun wordt toegekend aan de projecten die het best aansluiten bij de projectoproep 2015. In totaal ontving de Provincie Oost-Vlaanderen 67 inzendingen, waarvan 41 projecten minstens voor een deel zijn goedgekeurd. Zo krijgt Geraarsbergen 10.000 euro voor het project “Ge’commerce”, Ninove 7.000 euro voor een handelaarsenquête in samenwerking met de Universiteit Gent, en gaat er 5.600 euro naar het project “De Nacht van de mode verpakt in een bijzonder kleedje” in Deinze;

Wie een aanvraag wil indienen voor de projectoproep 2016 (met vernieuwd reglement) kan dat tot en met 30 september 2015 via www.oost-vlaanderen.be/detailhandel. Handelaars die inspiratie zoeken voor de projecten die ze willen indienen, vinden er ook een overzichtslijst van de goedgekeurde projecten.