Ondernemers of kmo’s met een creatief idee dat zorgt voor innovatie en/of professionalisering, kunnen vanaf nu rekenen op een subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen. Het bedrag kan oplopen tot maximaal 20.000 euro. Er is wel een voorwaarde aan verbonden: voor de realisatie ervan moeten ze samenwerken met een onderneming uit de sociale economie. Projecten beperken zich niet tot een specifieke sector, maar hebben allen een creatief en vernieuwend karakter. Voorbeelden zijn: implementatie van hergebruik materialen, design, uittesten van pilots, ontwikkelingen in pre-commerciële fases, enzovoort. Starters die interesse hebben, kunnen tot 31 september en dossier indienen.

Volgens gedeputeerde Geert Versnick kan het belang van starters voor een gezonde economie nooit genoeg benadrukt worden. “Door starters in netwerk te zetten met sociaal ondernemerschap, willen we beiden een duwtje in de rug geven”, aldus Versnick.

Er lopen al een aantal projecten die kunnen rekenen op de medewerking en de gulle hand van de Provincie. Er wordt onder meer melding gemaakt van de vzw Labeur die vanuit Merelbeke samenwerkt met Ruberroof (waterdicht schilderen van een dak). Ook een interessant multilateraal samenwerkingsverband is dat tussen Compaan vzw met Biofresh, De Punt, Starterslabo Oost-Vlaanderen en Intuitive Cooking (Pieter-Jan Lint) met het project Petit Botanique on tour. Nog in de voedingssector is er het project van de jonge starters V-Box, Eens Iets Anders en de veganistische kazen van Barbara Geeroms.

Meer info: www.oost-vlaanderen.be/socialeeconomie