Provincie verkoopt Seminariehuis in Gent

150209_MG_1923Het Seminariehuis in Gent waar de Vlerick Business School gehuisvest is, staat te koop. Het historisch erfgoed, eigendom van de Provincie Oost-Vlaanderen, behoort tot één van de bekende landmarks van de Gentse binnenstad. Group Hugo Ceusters-SCMS, één van de grote vastgoedgroepen in ons land, start binnenkort met de verkoop van het pand.

Samen met investeringsmaatschappij PMV heeft het provinciebestuur van Oost-de verkoopopdracht toegekend aan Group Hugo Ceusters-SCMS, die als nationale vastgoedspeler vijf jaar geleden een nieuw kantoor oprichtte in de Arteveldestad.

“Vandaag wordt het Seminariehuis voor een deel gebruikt door de Vlerick Business School, en dat zal ook na de verkoop zo blijven”, zegt gedeupteerde Hilde Bruggeman, bevoegd voor patrimonium. “In het andere deel – het Huis van de Economie – waren tot voor kort verschillende diensten gehuisvest. Intussen hebben deze hun intrek genomen in het Provinciaal Administratief Centrum Het Zuid, waardoor dit deel van het Seminariehuis leegstaat.”

De twee blokken, Vlerick en het vroegere Huis van de Economie, hebben samen een oppervlakte van ongeveer 24.500 m². Het terrein is ruim 92 are groot. “Het gedeelte dat momenteel leegstaat, kan in aanmerking komen voor een herontwikkeling”, geeft Louis De Clercq, verantwoordelijke voor de Oost- en West-Vlaamse afdeling van Group Hugo Ceusters-SCMS, aan. “Het gebouw heeft heel wat potentieel voor bewoning, maar evenzeer voor de invulling van serviceflats, studentenkoten, hotel, kantoren en andere functies.”

De verkoop van het Seminariehuis past in de visie van de Provincie Oost-Vlaanderen om de komende jaren haar vastgoedportefeuille te optimaliseren. Een aantal gebouwen werd reeds verkocht. Andere eigendommen, zoals dat aan het Woodrow Wilsonplein 1 (Gent Zuid), zullen nog op de markt worden gebracht. Group Hugo Ceusters-SCMS is intussen gestart met de voorbereidingen voor de verkoop en adviseert kandidaat-kopers zich te melden bij interesse.