GENT – Als studenten waren Johanna en Yassin Pycke al niet weg te slaan uit de horecawereld. Vandaag, op 28-jarige leeftijd, hebben ze hun eigen zaak. Met Pycke Zot opent het duo in Gent een nieuwe ontmoetingsplek voor een snelle lunch of uitgebreid diner, een gezellig koffiemomentje of een leuke café-avond.

Het decor is een stijlvol hoekpand in de Sint-Salvatorstraat. Geen donkere kroeg, maar een plek met veel lichtinval, plantjes, gekleurde tafels en een gezellige toog. “We hebben altijd een grote passie gehad voor de horeca. Samen, maar ook apart, hebben we al op vele plaatsen gewerkt. Ook als gerant met veel verantwoordelijkheden naar menu en personeel toe. Dat was altijd heel leerrijk, maar we wilden graag eens iets voor onszelf doen”, vertellen Johanna en Yassin Pycke. Zo gezegd, zo gedaan. De zaak is de tweede week ingegaan.

Pycke Zot is er voor alles en iedereen. “We zijn doorlopend open, zodat mensen hier zowel iets kunnen eten als gewoon iets drinken.” Op vrijdag en zaterdag worden de openingsuren verlengd tot in de latere uurtjes. “Voor ze uitgaan, kunnen ze hier terecht om de avond goed in te zetten.”

Dok Noord

Klanten kunnen bij Pycke Zot heel wat verwachten. “We willen ons onderscheiden door normaal te doen. Geen gedoe op het bord, maar we beogen een goede Belgische keuken. Verse kroketjes, waar we zelf zo zot van zijn, vind je bijna nergens meer. Bij ons dus wel”, zegt Johanna Pycke.

Ook de klassieke cordon bleu, gebraad en vis staan op het menu, dat trouwens vlak aan winkel- en bedrijvencentrum Dok Noord te vinden is. Met een handigheidje speelt het ondernemend duo daar maar al te graag op in. “Aangezien er veel bedrijven in de buurt zijn, serveren we op de middag een snelle lunch zoals salades, soepen en vleeskroketjes.”

Back to the roots

Pycke Zot bevindt zich in de buurt waar de tweelingzussen opgroeiden. “Een buurt in opkomst en we zijn blij er mee vorm aan te kunnen geven”, aldus Yassin Pycke. “Het doet ook ontzettend veel deugd dat de mensen die hier wonen heel blij zijn met onze komst. Dat is altijd wat afwachten, maar we zijn met open armen ontvangen.”