annie-van-broekhovenQ-Biologicals uit Zwijnaarde is een toonaangevende verschaffer van procesontwikkeling en productie van biologische moleculen. Het bedrijf  ontwikkelt voor derden productieprocessen van biologische materialen die bestemd zijn
voor diagnostisch of therapeutisch gebruik of als vaccin. Daarnaast produceert het bedrijf ook zelf in
opdracht bijvoorbeeld recombinante eiwitten, antilichamen, virussen en levende cellen.

In 2011 werd Q-Biologicals opgericht als spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Universiteit Gent. Het hooggekwalificeerde team van  het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring in biofarmaceutische productieontwikkeling. Het heeft  sinds de oprichting al een 75-tal R&D-projecten tot een goed einde gebracht en diverse klinische materialen succesvol geproduceerd.

Nu is aangekondigd dat het bedrijf wordt overgenomen door het Franse Amatsigroup, een dienstenbedrijf dat in 2015 een omzet draaide van 33 miljoen euro en eerder ook al het Gentse SEPS Pharma overnam. Amatsigroup is volledig gericht op de ontwikkeling van farmaceutische producten voor menselijk en veterinair gebruik.  Voor de Franse groep is de overname van Q-Biologicals een middel om het dienstenaanbod te vervolledigen.

Annie Van Broekhoven (foto), CEO van Q-Biologicals is opgetogen over de integratie binnen de Franse groep: “Sinds onze oprichting is het Q-Biologicals team erin geslaagd om het bedrijf uit te bouwen tot een internationale speler. We zijn erg verheugd om deel uit te maken van Amatsigroup, die we als een
ideale partner beschouwen om ons dienstenaanbod succesvol te doen uitgroeien. Door de synergie met de activiteiten van Amatsigroup kunnen we onze klanten nu een totaaloplossing bieden voor de ontwikkeling en productie van hun biologische materialen.”