QBus pioniert met Internet of Things in de woning

0000000000000000000000000tomvdbQbus uit Erpe-Mere legt zich al meer dan vijftien jaar toe op slimme oplossingen om het  energieverbruik in woningen en gebouwen te verminderen. Op Batibouw pakt het bedrijf uit met drie spraakmakende innovaties die duidelijk de ambitie van het bedrijf vertalen om uit te groeien tot een belangrijke internationale speler in slimme technologie voor gebouwen.

Het Tastu schakelaargamma, de Ubie toepassing om het gebruiksgemak van Internet of Things in huis te halen en een intelligente stuurmodule voor screens en rolluiken zijn stuk voor stuk innovaties waar zaakvoerder Tom Vanden Bussche (foto) bijzonder fier op is.

“De intelligente schakelaars kunne onder meer deuren openen en sluiten, de verlichting bedienen en voor aangepaste sfeer zorgen in de woning”, zegt hij. “Bovendien is op de glazen schakelaars een speciale coating aangebracht die geen vingerafdrukken achterlaat.”  Ook met Ubie bewijst Qbus een echte pionier te zijn in  vooruitstrevende technologie voor thuis en in domotica. “Ubie koppelt verschillende Internet of Things producten (zoals Sonos, Philips Hue, Nest,…) met automatiseringssystemen”, zegt Tom Vanden Bussche: “Via een intuïtieve
applicatie kan je nu verschillende systemen en producten tegelijk bedienen, of kunnen de systemen ook met elkaar interageren.” Daarnaast pakt Qbus ook nog uit met een nieuwe stuurmodule voor screens met lamellen, zodat die zich ook in functie van het zonlicht kunnen positioneren.”