QRF gelooft in retailpotentieel van Gent

gent_0028“De in 2013 opgerichte vastgoedbevak QRF van de Antwerpse vastgoedmakelaar Quares heeft recent een onroerend goed, gekocht in de Gentse winkelstraat Lange Munt.  De Lange Munt is één van de topwinkelstraten van Gent met een sterk opwaarts potentieel. Het commerciële gelijkvloers is verhuurd aan moderetailer Gerry Weber. Boven het commerciële gelijkvloers ligt een loft met een bewoonbare oppervlakte van ongeveer 300m² die zich in goede staat bevindt. Gerry Weber wil een nieuwe en unieke combinatie van ‘lifestyle en ervaring’ creëren. Deze visie heeft hen als succesvolle internationale en beursgenoteerde retailer op de kaart gezet.

Nabij gelegen retailers zijn onder meer. Base, Pearle, H&M, Bart Smit, Essenza, Lola & Liza. Tegenover dit pand zal Primark zich vestigen wat mogelijk voor een sterke aantrekkingskracht kan zorgen op deze locatie.

“België behoort tot de meest verstedelijkte landen van de hele wereld”, geeft Anneleen Desmytter van QRF aan. “Het land heeft 15 stedelijke gebieden met ten minste 80.000 inwoners, samen goed voor zo’n 53% van de totale bevolking. Van de jaren 70 tot 90 zagen de steden massaal inwoners wegtrekken naar het platteland. Die grote stadsvlucht is al even voorbij. In vergelijking met 2000 groeide de bevolking in de dertien Vlaamse centrumsteden. Antwerpen liet daarbij met 16,6 procent de grootste groei optekenen. De toename komt mede door het groeiende aantal jongvolwassenen dat in de stad blijft wonen. Daarnaast komen veel shoppers uit de rand naar de stad. Mensen gaan naar de stad om een ervaring en een belevenis mee te maken.”

Qrf onderschat dit enorme potentieel niet en is gefocust om te investeren in binnenstedelijk vastgoed in België. Qrf wil in centrumsteden investeren in een ‘vastgoedwinkel’ waar de beleving centraal zal staan. Bezoekers van een stad willen een stad beleven. Ze willen geïnspireerd worden door nieuwe ideeën en trends. Winkelen gaat niet louter over het product kopen en opnieuw naar huis gaan.