Quatra investeert in productie van verse frituurolie

quatra-1Quatra uit Lokeren is de nummer één in het ophalen en verwerken van gebruikte frituurolie afkomstig van de horeca in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Hiervoor beschikt het bedrijf  over 30  voertuigen die meer dan 20.000 klanten bedienen.

De verwerkte frituurolie wordt gebruikt voor de productie van biodiesel van de tweede generatie, die in vergelijking met conventionele diesel, zowat 90% minder CO2 uitstoot. Quatra haalt via het inzamelconcept OlioBox ook gebruikte frituurolie op die door consumenten bij supermarkten wordt gedeponeerd en recycleert plastic, glas en olie uit deze olioboxen.

“Bij iedere box”, zo zegt zaakvoerder Pol Van Pollaert, “geven we Natuurpunt een fincanciële steun die overeenkomt met de aankoop van drie vierkante meter nieuwe natuur in Vlaanderen. Momenteel hebben ze zo al meer dan 60.000vierkante meter nieuwe natuur bijgekocht in Stekene, meer bepaald in de Saleghem kreken.”

Omdat Quatra ook altijd op zoek is naar mogelijkheden om zoveel mogelijk CO² te besparen, is het nu ook gestart met de bouw van een productiehal voor verse frituurvetten en –oliën.

“Op deze manier maken we de circel rond”, geeft Pol Van Pollaert aan, “want we zullen in de nabije toekomst extra focus leggen leggen op het beleveren van onze klanten met verse frituuroliën en -vetten. In een beweging nemen we vervolgens ook de gebruikte frituurolie mee op dezelfde vrachtwagen. Dit betekent dat we maar één stop moeten uitoefenen om onze klant van twee diensten te voorzien. Op deze manier rijden onze vrachtwagens nooit leeg. Dat zorgt opnieuw voor een enorme CO2 reductie. De klant wordt ook winnaar want zo zullen we op korte termijn onze transportkosten kunnen reduceren waardoor onze diensten goedkoper worden.”