Queaso Systems nodigt experts in blockchaintechnologie uit

331535bHet Gentse IT-consultingbedrijf Queaso Systems organiseert  in principe vier keer per jaar zogenaamde “GetTogethers”. Dat zijn bijeenkomsten van mensen die interesse hebben in een onderwerp dat gerelateerd is aan IT.  “Intussen hebben we een kleine veertig dergelijke bijeenkomsten georganiseerd”, zegt CEO Filip De Sutter, “en aan het succes ervan merken we dat de formule – samenkomst en wat informele gesprekken, een spreker die een klein uurtje een welbepaald thema uitspit en nog wat tijd om na te praten en te netwerken – erg goed aanslaat.”

Op 27 september is een nieuwe dergelijke bijeenkomst geprogrammeerd. Daarin gaan Bart Van De Paer en Stefaan Ponnet (foto) het vanaf 18 uur in het Gosset Hotel in Groot-Bijgaarden in een duopresentatie hebben over Ethereum, de blockchainoplossing voor “smart contracts”. Een voorbeeld daarvan is “Leeloo’s zakgeld”.

“We willen allemaal dat onze kinderen begrijpen wat de waarde van geld is en dat ze goede financiële gewoonten leren”, zegt Bart Van De Paer. “Zakgeld is een prima manier om dit te bereiken. Als student kregen we allemaal wel steun van onze ouders. We werken interactief en aan de hand van een live-demo dit voorbeeld uit in een smart contract – en zorgen via een Dapp voor het toekennen van wekelijks zakgeld voor jouw kind.”

Bart Van De Paer is gefascineerd door wat de blockchaintechnologie kan betekenen voor alle beslissingsprocessen, automatisatie, internet of things, voor liquid democracy en de revolutie die deze technologie zal ontketenen. Stefaan Ponnet startte zijn carriere als ondernemer in 2000. Hij runde zijn eigen softwarebedrijf met ontwikkelaars die softwareoplossingen bouwde voor verschillende grote bedrijven. Hij is ook de bezieler van API Craftsmanship in Belgium : een groep die regelmatig samenkomt om nieuwe digitale interfaces te verkennen en te bespreken.