Queaso Systems organiseert op 29 september nieuwe GetTogether

nicktroghHet Gentse IT-consultingbedrijf Queaso Systems organiseert  in principe vier keer per jaar zogenaamde “GetTogethers”. Dat zijn bijeenkomsten van mensen die interesse hebben in een onderwerp dat gerelateerd is aan IT.  “Intussen hebben we zowat 35 dergelijke bijeenkomsten georganiseerd”, zegt CEO Filip De Sutter, “en aan het succes ervan merken we dat de formule – samenkomst en wat informele gesprekken, een spreker die een klein uurtje een welbepaald thema uitspit en nog wat tijd om na te praten en te netwerken – erg goed aanslaat.”

Op 29 september vindt vanaf 18 uur in het Gosset Hotel in Groot-Bijgaarden een nieuwe “GetTogether” plaats.  Het onderwerp dat dit keer wordt aangesneden is Visual Studio Online van Microsoft. “In tegenstelling tot wat de naam misschien zou doen vermoeden”, zegt Filip De Sutter, is dit niet zomaar een browsergebaseerde ontwikkelingstool. Software bouwen is immers meer dan codes schrijven. Het gaat erom te definiëren wat men wil bouwen, de taken te creëren en op te volgen die moeten uitgevoerd worden en het product te testen. Visual Studio Online biedt een aantal diensten in de cloud aan om elke stap in dit proces te beheren, en dit ongeacht de gebruikte technologie en ongeacht of het over een éénmansproject gaat dan wel of voor een zware software-ontwikkeling is.”

De man die een demonstratie zal komen geven van Visual Studio Online is Nick Trogh (foto), die als technisch “evangelist” aan de slag is bij Microsoft en diverse ontwikkelaars, start-ups en softwarebedrijven helpt om op het Microsoftplatform hun dromen te  realiseren.

“We zijn er zeker van dat we opnieuw op heel wat belangstelling zullen kunnen rekenen”, besluit Filip De Sutter. “Want door de jaren heen hebben de deelnemers al veel reclame van mond tot mond gemaakt.”

De deelname aan de GetTogether zelf is gratis, maar Queaso Systems stelt een registratie via haar website ( http://www.queaso.be/2015/08/gettogether-on-visual-studio-online-writing-code-in-a-browser-or-is-there-more-to-it ) wél op prijs zodat er voldoende stoelen, hapjes en drankjes kunnen voorzien worden.