Queaso Systems geeft extra bonus aan privé-investeerders

00000000filip_2009_iiOm zijn businessplan voor 2015 sneller te kunnen realiseren is het Gentse IT-bedrijf Queaso Systems, dat niet alleen consultants voor tijdelijke opdrachten detacheert maar ook software op maat ontwikkelt, op zoek naar extra financiële middelen.

CEO Filip De Sutter mikt daarvoor op het systeem van de winwinleningen, dat door de Vlaamse regering in 2006 is ingevoerd. “De winwinleningen zijn in wezen een voorloper van de crowdfunding waarrond nu veel te doen is”, zegt De Sutter.

“De winwinlening, die over een periode van acht jaar loopt levert de investeerder naast een rente, die voor 2015 2,5% bedraagt ook een jaarlijkse belastingaftrek van 2,5% op. In totaal gaat het dus om een return van 5%, wat in deze tijden van bijzonder lage rente toch niet te versmaden is.”

Bovendien is het systeem zo opgevat dat investeerders ook als het bedrijf dat de winwinlening niet kan terugbetalen, een deel van hun geld sowieso terugkrijgen via een waarborg van de Vlaamse regering. Queaso Systems maakt zich sterk dat die troeven, naast het feit dat de onderneming, onder meer door het afsluiten van een strategisch partnerakkoord met Lead-In (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/queaso-systems-wordt-strategische-partner-van-lead-in/)  mooie perspectieven heeft, wel een aantal potentiële investeerders kunnen overtuigen. “Bovendien voeren we maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel”, zegt De Sutter nog.

“Daarom willen we jaarlijks ook een vergadering organiseren waarop de investeerders volledig transparant inzage krijgen in de situatie van de businessplannen. We zien mensen die willen investeren via een een winwinlening dus als volwaardige aandeelhouders.”