imageshqmri187Re-Vive uit Ledeberg vormt oude industriële sites om tot duurzame woonbuurten en profileert zich met de slogan “We build society, not real estate”, nadrukkelijk als een vastgoedmaatschappij die mee wil helpen bouwen aan een duurzame samenleving. “Door te investeren in energievriendelijke gebouwen, de integratie met openbaar vervoer en de combinatie van wonen en werken en door stedelijke buurten te creëren met een mix aan functies, reduceren we de globale CO2 footprint van onze projecten”, zegt managing director Nicolas Bearelle.

Deze insteek legt het bedrijf geen windeieren. Zo sloot het begin oktober een akkoord met Agfa-Gevaert over de verkoop van een deel van hun voormalige site in Edegem/Mortsel. Het terrein van ongeveer zes hectare is nu nog industriegebied. Van zodra Re-Vive de nodige vergunningen heeft, zal het bedrijf er in samenwerking met het Gentse architectenbureau Architecten Achtergael starten met de opbouw van een nieuwe duurzame woonwijk.

Ondertussen is de verbouwing van WATT in Gent tot een buurt waar wonen en werken gepaard gaan met genieten volop bezig. Momenteel is een kwart van de appartementen en de helft van de woningen er al verkocht. “De lanceringsvoorwaarden gelden trouwens nog tot 30 oktober”, geeft Nicolas Bearelle aan.

Voorts kondigt Re-Vive ook nog aan dat het zijn team versterkt heeft met Roxanne Brys, die zal instaan voor marketing en communicatie.